Sinemalarda Bu Hafta

Gönderen Linda B. Donahue | 18:31 | | 0 yorum »

16 Mayıs Haftasında vizyona giren yeni filmler ve ayrıntıları.

Bu hafta 6 yeni film sinemaseverlerle buluşuyor. Ayrıntılar şöyle:

"Üç Haydut"...
Avusturyalı yazar Tomi Ungerer'in bir klasik haline gelen çocuk kitabı "Üç Haydut"un, sinema uyarlamasının yönetmeni Hayo Freitag. Üç Haydut, çocuklara has başkaldırıyı hayallerle birleştiren bir öykü anlatıyor.

"Şantaj"...
Marcel Langenegger’in ilk yönetmenlik denemesi olan Şantaj, yaşamı sadece çalışmaktan ibaret olan bir adamın, hem kendini hem de erotizmi keşfedişinin öyküsünü anlatıyor. Filmin Hugh Jackman, Ewan McGregor ve Michelle Williams'dan oluşan kayıtsız kalınamayacak bir oyuncu kadrosu var.

"Beni Orada Arama"...
Müzik dünyasının efsanevi sanatçılarından Bob Dylan'ın hayatının yedi farklı dönemi, beyazperdede. Filmde, ünlü müzik adamını, aralarında Cate Blanchett'ın da bulunduğu farklı oyuncular canlandırıyor. Blanchett'ın Oscar ödülüne aday gösterildiği flimin senaryosunda da Dylan'ın katkısı var.

"O... Çocukları"...
Beynelmilel adlı filmin senaryo yazarı olarak tanınan Sırrı Süreyya Önder'in kaleminden çıkan O. Çocukları, sezonun iddialı yerli yapımlarından. Murat Saraçoğlu'nun yönettiği film, hayat kadınlarının çocuklarının psikolojisini eksen alarak, toplumsal değer yargılarını ve baskı ortamını sorguluyor.

"Hep Seni Aradım"...
Aşkı bulup kısa zamanda kaybeden bir adamın, gerilim yüklü öyküsünü anlatıyor 'Hep Seni Aradım'. Film, Gilles Mimouni'nin, 1996'da Monica Bellucci ve Vincent Cassel ile çektiği L'Appartement adlı filmin yeniden çevrimi.

"Asla Pes Etme"...
Bir yandan kaybettiği babasının acısıyla başa çıkmaya, bir yandan da hayata tutunmaya çalışan bir gencin öyküsünü anlatan filmin yönetmen koltuğunda Jeff Wadlow oturuyor. Filmin senaryosunda ise Chris Hauty’nin imzası var.

Benzer Yazılar



0 yorum