9 Mayıs'ta gösterime giren yeni filmler

Gönderen Linda B. Donahue | 10:44 | | 0 yorum »

Sinemaseverleri bu hafta biri yerli, 9 yeni film bekliyor. Ayrıntılar şöyle...

"Burada olan burada kalır"...
Birbirini hiç tanımayan iki kişi, özgürlükler şehri Las Vegas'ta biraraya gelse. Aniden evlense, bir de üstüne üstlük kumarda üç milyon dolar kazanırsa neler olur... Bu sorunun en eğlenceli cevabı, Tom Vaughan’ın yönettiği "Burada Olan Burada Kalır" adlı filmde. Senaryosunu Dana Fox’un kaleme aldığı romantik komedi, İki ünlü oyuncu Cameron Diaz ile Ashton Kutcher’ı buluşturuyor.

"Karamel"...
Lübnanlı yönetmen Nadine Labaki'nin ilk uzun metrajlı filmi olan Karamel, bu yıl Uluslararası İstanbul Film Fetivali'nin de açılış filmiydi. Güzellik salonu sahibi bir kadın ve onun 4 yakın arkadaşının öyküsünü anlatan Karamel, kelimenin tam anlamıyla "lezzetli" bir kadın filmi. Fransız-Lübnan ortak yapımı filmin oyuncuları, Nadine Labaki, Yasmine Elmasri, Joanna Moukarzel, Gisele Aouad, Adel Karam, Sihame Haddad, Aziza Semaan ve Dimitri Staneofski.

"Tehlikeli Oyun"...
1967 yılında ABD'nin California kentinde bir öğretmenin yaptığı deney, önce Todd Strasser'in romanına sonra da yönetmen Dennis Gansel'in filmine konu oldu. Film, masum bir deneyin, zamanla nasıl ölümcül bir oyuna dönüşebileceğini çarpıcı bir biçimde gözler önüne seriyor. Jürgen Vogel, Frederick Lau, Max Riemelt, Jennifer Ulrich, Christiane Paul ve Elyas MBarek, filmin oyuncuları.

"Kırmızı Balonun Yolculuğu"...
Tayvanlı Hou Hsiao-Hsien, 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında gösterilen Kırmızı Balonun Yolculuğu, ticari gösterime çıkıyor. Yönetmenin Batı'da çektiği bu ilk film, esin kaynağını, Albert Lamorisse’in 1956 yapımı tanınmış kısa filmi Kırmızı Balon’dan alıyor. İzleyiciyle ilk kez 2007’nin Mayıs ayında, 60. Cannes Film Festivali’nde "Un Certain Regard" (Belirli Bir Bakış) bölümünde açılış filmi olarak buluşan "Kırmızı Balon’un Yolculuğu", büyük beğeni kazanmıştı.

"Şöhret"...
1960’lı ve 70’li yıllarda Salsa müziğini yeniden şekillendiren Porto Rico’nun efsanevi salsa şarkıcısı Hector Lavoe’nin yaşamından bölümler sunan filmin başrollerini, Jennifer Lopez ile Marc Anthony paylaşıyor. Lopez’in aynı zamanda yapımcılığını üstlendiği film, o dönemde Amerika’daki farklı ulusal kimliklere bakışı anlatırken, Porto Ricolu grupların yaşamından da kesitler sunuyor.

"Alexandra"...
Usta Rus yönetmen Alexander Sokurov’un son uzun metrajlı filmi Alexandra, savaşı ve arkadaşlığı, bombalar ve vahşet olmadan anlatıyor. Başrolünü, 80 yaşındaki opera sanatçısı Galina Vishnevskaya’nın üstlendiği film, iyilik ve kötülük üzerine incelikli bir değerlendirme. Ruslar ve Çeçenler arasındaki ilişkilere değil, iyiliğin ve kötülüğün doğasına dair incelikli bir keşif yolculuğu...

"96 Saat"...
Kızının kadın tacirleri tarafından kaçırılışını eli kolu bağlı izlemek zorunda kalan bir baba.. Ve önünde aşılması birbirinden güç engeller. Senaryosunu Luc Besson'un kaleme aldığı sürükleyici bir film.

"Münferit"...
İlk bakışta sakin ve huzurlu gibi görünen bir kasaba ve bu kasabada birbiri ardına gelen ilginç olaylar. Haftanın yerli filmi Dersu Yavuz Altun'un imzasını taşıyor. Yönetmen hayatın karmaşası içinde gözden kaçan insanlık hallerini beyazperdeye taşıyor. Filmin başrollerini, Ali Erkazan, İdil Fırat, Mahir İpek, Serhat Nalbantoğlu ve Ali İpin üstleniyor.

"Yasak Krallık"...
Uzakdoğu dövüş sanatlarının iki ustası Jet Li ile Jackie Chan'ı biraraya getiren film, ABD'de gösterime girdiği ilk hafta gişe rekorları kırmıştı. Rob Minkoff’un yönetmenliğini üstlendiği filmin senaryosunu John Fusco'nun imzası var. Film, Kung-Fu takıntılı Amerikalı bir çocuğun mitolojik bir Maymun Kral’ı kurtarmak için Antik Çin’e yaptığı fantastik yolculuğu anlatıyor.

Benzer Yazılar



0 yorum